Slik rengjører du persienner

En persienne er kjekk å ha til å skjerme for lys og innsyn, men det samler fort støv.
Mange glemmer å vaske persienner når de vanligvis vasker. Så ikke vent med å vaske helt til
du skal vaske vinduer. For da blir det mye vanskeligere å rengjøre de.

Vaske persienner

Du kan fint bruke støvsugeren på persiennene, gjør det når du likevel skal støvsuge huset. Lukk dem først helt og snu dem så helt over på motsatt side og husk å bruke et munnstykke med myk børste på støvsugeren.
Noen butikker selger persiennebørste. Og noen interiør butikker har mikrofibervanter som er beregnet til å bruke på persienner.
Tørk først av støv før du begynner å vaske persiennene.
Men hvis du ikke har vasket persienner på lenge, eller om persiennene på kjøkkenet er fulle av fett, kan det være nødvendig med en vask.
Hvis du ikke har mikrofibervanter hjemme, så kan du også bruke en gammel sokk. Tre den på hånda di og fukt den i litt Zalovann og vask over en og en lamell.
Rengjøring av utvendige persienner med lakkert aluminiumslammeller For at persiennene skal fungere best mulig og ikke bli utsatt for unødig slitasje, er en periodisk rengjøring viktig. Det anbefales at man ved rengjøring bruker mykt klut eller svamp, samt lunkent vann med en sterkt fortynnet, mildt rengjøringsmiddel, for eksempel Zalo. Til slutt skyller man med rent vann. NB! Det advares mot bruk av vaskemidler som inneholder sterkt alkaliske eller syreholdige, eller som inneholder slipemidler. Og høytrykksspyler.

4.2/5 - (86 votes)