Hvordan vedlikeholde benkeplate

Først og fremst er det viktig å velge en benkeplate som er enkelt å ta vare på. Også er det viktig å lese bruksanvisningen man får fra leverandøren. Det finnes mange ulike varianter av plater; heltre, betong, marmor og laminat.

Rengjøring av kjøkkenplate

 • Benkeplate i laminat:
  Lett å tilpasse stilen ut i fra farge og stil. 
  Lett å rengjøre men tåler ikke kjemikalier som bleking og skuring. Grønnsåpe må man også være forsiktig med. 
  Det er vanskelig å fikse en benkeplate i laminat om det blir ødelagt. 
  Man må også være flink til å tørke av benken slik at fuktighet ikke blir der, fordi laminat tåler ikke fuktighet. 
  Man må også være forsiktig med varme gryter og kjeler.
 • Benkeplate i heltre:
  Det er lett å gjøre forandringer fordi du kan skjære i det. Du kan også reparere de minste skadene som oppstår pluss slipe den helt ned.
  Men for å unngå at platen blir sliten og stygg så er det viktig å olje den ofte. Du kan bruke treolje, men hvis du ikke har det i hus så kan du også bruke nøytral matolje. Men det beste er å sjekke det opp med en leverandør av benkeplater.
 • Betong og granitt:
  Dette er materialer som er krevende fordi betong suger til seg masse væske så det kan gjøre platen misfarget. Her gjelder også det med å bruke olje en eller to ganger i året. Granitt er bedre fordi det suger til seg mindre væske og krever mindre tilpass. Polerte overflater av granitt tåler mye og trenger ikke så mye vedlikehold.
 • Marmor plate:
  Marmor er veldig fint å se på og er trendy. Men det er ikke anbefalt som benkeplate. Rett å slett fordi den blir veldig fort misfarget. Men det finnes marmor i høy kvalitet som tåler mer.
4.7/5 - (162 votes)