Vaske fuger på bad

Badet kan være rent, men det vil fort se skittent ut når fugene mellom flisene ikke lengre er hvite.

Fugene på badet er ikke lett i det hele tatt. For det første må du ned på alle fire for å skrubbe dem rene, og for det andre så virker det som om det for sent å gjøre noe med det når de først har blitt misfarget.

Det er dessverre vanskelig å unngå at fugene skal bli misfarget med årene. Men du kan gjøre mye for å holde fugene hvite og fine en god stund lenger.

Fugene mellom flisene – vaske

Det er ingen kunst å vaske fugene, men du bør sette deg ned å skrubbe jevnlig for at det ikke skal bli for ille. Har du et stort bad, kan det bli en liten jobb.

En gang i måneden bør du ta en skikkelig runde på badet og vaske fugene godt.

Det er litt forskjell på fugene som brukes i våtsonene på badet, og de som brukes ellers. Sementfuger tåler mer, mens de vanntette silikonfugene krever at vi er litt mer forsiktige.

Bruk en tannbørste og skurekrem mellom flisene for å rengjøre fugene. Husk å fukte fugene først. Husk å skylle godt etterpå

Områdene i dusjen er mest utsatt for misfarging fordi det ofte er vått der. Derfor er det viktig å sørge for å holde dusjen fri for såpe- og hudrester etter at du har brukt den. Et tips er å dusje veggene med rent vann når man er ferdig, da får man vekk mye hud og såperester.

Det er også viktig å lufte godt fordi høy luftfuktighet gjør at sopp og alger trives best der. Det er ikke bare rengjøring som er viktig.

4.2/5 - (242 votes)