Slik fjerner du flekker

Flekkfjerning er et av de største utfordringene i de fleste hjem. Man må ikke alltid løpe til butikken for å kjøpe et spesielt middel. Det går an å fikse det enkelt og med det man har hjemme.

De fleste flekkfjerningsmidlene har man hjemme, på kjøkkenet. Blant annet bakepulver og eddik.

Hjemmelagde måter å plette på

Potetmel er også supert for å fjerne kaffe – og rødvinsflekker f.eks fra gulvteppet.

  • Fukt flekkene med vann og strø på potetmel, vent til melet har trukket til seg hele flekken og til slutt, støvsuge.

Blåbærflekker kan du fjerne med surmelk.

  • Legg tøydelen med flekken på i surmelk en liten stund og så kaster du bare plagget i vaskemaskinen etterpå. Ikke lurt å bruke sitronsaft fordi det gjør at flekken blir større.

Matolje kan brukes til masse annet enn bare mat. For eksempel kan du bruke matolje til å fjerne malingsflekker eller oljesøl/oljemaling på hendene.

  • Drypp litt matolje på hendene, og gni. Olivenolje gjør at du ikke blir tørr på hendene. Og man risikerer heller ikke noe allergiproblemer.
  • Du kan også bruke matolje til å fjerne rust i for eksempel jerngryter.

Glyserol er også et super middel til å fjerne flekker av te, kaffe og vin. Glyserol får du kjøpt på apoteket.

  • Ferske teflekker fjernes ved å blande like deler eggeplomme og glyserol. Også kan du påføre det på flekken og la plagget tørke før det vaskes. På kaffeflekker påfører du glyserol før plagget bløtlegges i melk. Vask deretter på vanlig måte.
  • Glyserol kan også prøves på andre flekker som f.eks frukt eller saftflekker. Generelt sett må Glyserol alltid virke i minst 10 minutter før plagget vaskes.

Zalo er et middel som de fleste har hjemme, og som kan brukes til flere ting enn bare oppvask.

  • Ta 2-3 spiseskjeer ren Zalo (ikke vann) i en bolle. Pisk dette til det blir et seigt skum. Dette tar du på flekken og lar det virke i 2 minutter. Tørk bort flekken med en fuktet lofri klut, og flekken blir borte. Dette er best på rødvin – og blåbærflekker.

Vi tilbyr rengjøring på badet og flekkfjerning i Oslo, Asker, Bærum og Drammen.

4.3/5 - (198 votes)