Slik rengjør du madrassen din og forbedre søvnkomfort

Estimert lesetid: 4 minuty

Madrasser er den viktigste delen av en seng, og som sådan må de rengjøre regelmessig, er det vi bruker mesteparten av tiden vår på og det er viktig å holde dem rene og sunne for en bedre søvnopplevelse men det er enda viktigere at madrassen er ren og ikke lukter ekkelt.

Er det urin og svetteflekker på madrassen? Det er ekkelt! Men det kan fjernes🧼🧴🧽og rengjøres enkelt. Småbarnsforeldre har nok opplevd det flere ganger at barnet har tisset i senga ved et uhell, og man svetter også en god del imens man sover selv om man har god hygiene.

Rengjør madrassen – så enkelt er det!

Det første trinnet du må gjøre for å beskytte madrassen er å investere i en overmadrassbeskytter. Det kan du få tak i både i bomull og ull, og det er viktig at madrassbeskytteren kan vaskes👍.

Madrassbeskyttere er en viktig del av sengetøyet ditt, og du må ha en hvis du vil holde madrassen i god stand.

Det er mange fordeler med å bruke en madrassbeskytter, men den viktigste er at den vil beskytte madrassen din mot svette, søl, flekker og allergener.

Mange tror det er dyrt å kjøpe en madrassbeskytter, men dette er ikke sant. Det finnes mange rimelige alternativer på skeidar.no som passer ethvert budsjett.

Madrassbeskyttere – Kjøp online til en lav pris

Det andre trinnet er å identifisere hva slags madrass du har. Hvis du har en skummadrass, kan du bruke eddik eller natron til å rydde opp. For andre typer madrasser bør du bruke en anti-allergen støvsuger eller damprenser.

rengjør madrassen

Du kan rengjøre madrassen med eddik eller natron.


Rengjøring av madrassen er ikke så vanskelig som det ser ut til.

Du kan gjøre det selv og spare penger.
Her er noen tips om hvordan du rengjøre madrassen og forbedrer søvnkomforten:

• Støvsug madrassen med en støvsuger med børstefeste. Dette vil fjerne skitt, støvmidd og dyrehår fra overflaten av madrassen.

• Bland en kopp hvit eddik med to kopper vann i en sprayflaske og påfør denne løsningen på madrassen din med en svamp eller et håndkle. La det stå i 30 minutter før du tørker av overflødig væske med et tørt håndkle eller svamp. Dette vil fjerne skitt, støvmidd og dyrehår fra innsiden av madrassens stoff.

• Støvsug igjen med en støvsuger uten noe vedlegg for å fjerne gjenværende partikler etter eddikløsningen.

💡 Tips: Natron er et vidundermiddel i rengjøringen!

Du kan også bruke natron til å rengjøre madrassen.

Du kan rengjøre madrassen med natron og vann, bland natron og vann sammen til du får en pasta-lignende blanding og fordel deretter blandingen, vær oppmerksom på eventuelle flekker eller smussflekker. La den sitte i 30 minutter før du skrubber av smuss eller flekker med en fuktig klut eller svamp.

Dryss natron på overflaten av madrassen din, vent i 10 minutter og støvsug den deretter av. Dette vil fjerne eventuelle ubehagelige lukter og få madrassen til å lukte friskt.
Natronen vil også hjelpe mot allergier og astma fordi den har en anti-allergen effekt.

Hvordan holde madrassen ren? og ta seg av vedlikeholdet av madrassen:

👇

  • Skift og vask sengetøy annen hver uke.
  • Støvsug overmadrassen når du skifter sengetøy
  • For å bevare stretch, utseende og mykhet må du riste og vende overmadrassen regelmessig.
  • Les vaskeetiketten nøye, er du tvil så anbefales det å vaske på renseri.
  • Vendbare hovedmadrasser bør snus og vendes ca 3-4 ganger per år.

Det er mange måter å rengjøre madrassen på som du kan gjøre selv,
du kan støvsuge madrassen, riste den ut eller bruke et madrasstrekk, men hvis du vil ha en dypere rengjøring bør du ringe et renholdsfirma i Oslo og Omegn som utfører renholdstjenestene: møbelrens, tepperens, (vedlikeholdsrengjøring, daglig renhold og dyprengjøring f.eks. flyttevask)

It Renhold kan utføre dette arbeidet til avtalt tid og rimelig pris!

4/5 - (175 votes)